WYLA

Bij een schietpartij in het gebouw van de krant Capital Gazette in de Amerikaanse stad Annapolis (Maryland) zijn vijf mensen gedood. Ook raakten twee mensen lichtgewond.

De politie heeft ook een mogelijke bom in het kantoorgebouw gevonden. Het verdachte pakketje is veiliggesteld.

De vermoedelijke schutter, een man uit Maryland, is aangehouden. Hij is achter in de 30 en weigert vragen van de politie te beantwoorden. Wel is volgens de politie duidelijk dat de krant het doelwit was.

Verschillende Amerikaanse media melden dat de verdachte de 38-jarige Jarrod Ramos is. Hij heeft een langlopend conflict met de Capital Gazette, die hij van smaad beticht. Hij heeft twee rechtszaken tegen de krant verloren.

Jarrod Ramos (38) zou de schutter zijn Politie Annapolis

Phil Davis, een verslaggever van de krant, deed op Twitter verslag van wat er is gebeurd. "Een schutter schoot meerdere mensen in mijn kantoor neer, enkelen daarvan zijn dood", schrijft hij. "Schutter schoot door de glazen deur van het kantoor en opende het vuur op meerdere werknemers. Kan niet veel meer zeggen en wil niemand doodverklaren, maar het is ernstig."

"Er is niets angstaanjagender dan te horen dat meerdere mensen worden neergeschoten terwijl je onder je bureau zit en de schutter hoort herladen."

In de steden Baltimore, Chicago en New York zijn door de politie uit voorzorg veiligheidsmaatregelen getroffen bij de grote mediabedrijven.

STER reclame