Regio 15
NOS NieuwsAangepast

Dode en zwaargewonde bij aanvaring in haven Scheveningen

In de haven van Scheveningen is iemand om het leven gekomen doordat een rubberboot en een stalen motorboot op elkaar zijn gebotst. Dat heeft burgemeester Pauline Krikke van Den Haag op een persconferentie gezegd. Volgens Krikke is de identiteit van het slachtoffer bekend en wordt de familie op de hoogte gebracht.

Op de rubberen motorboot, een zogenoemde RIB, zaten acht personen, zeven gasten en een schipper. De stalen motorboot had drie mensen aan boord.

Bij de aanvaring zijn een aantal mensen gewond geraakt. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, een van hen is zeer ernstig gewond. Zeven mensen zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken.

Aanvankelijk werden vijf mensen vermist, maar die zijn allemaal gevonden, zegt reddingsmaatschappij KNRM.

Burgemeester Krikke vertelt wat er gebeurd is:

Dode bij aanvaring boten in haven Scheveningen

Snelle rubberboten met buitenboordmotor, zogenoemde RIB-boten, worden ingezet als rondvaartboot bij evenementen in het kader van de Volvo Ocean Race. Daar komen veel mensen op af, dus op moment van de aanvaring was het druk in de haven. Er zijn dranghekken geplaatst om het publiek op afstand te houden. Een groot deel van de haven is afgezet.

De activiteiten voor de rest van de avond zijn afgelast. Zo is het Race Village dat tot 23.00 uur open zou zijn al gesloten. Bezoekers is gevraagd om rustig het terrein te verlaten. Ook een optreden van een Haagse band gaat niet door. De meeste activiteiten waren overigens vandaag overdag.

Het programma op vrijdag wordt versoberd. De RIB-boten worden alleen gebruikt voor het vervoer van gasten en niet voor een rondvaart. Ook wordt 's avonds voor aanvang van een concert 1 minuut stilte in acht genomen. Het bezoek van de koning gaat gewoon door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl