Koningin Elizabeth
NOS Nieuws

Queen Elizabeth voelt zich 'under the weather' en zegt bezoek af

De Britse koningin Elizabeth heeft een bezoek aan de St. Paul's Cathedral afgezegd. Ze zou vanochtend een dienst bijwonen vanwege het 200-jarig bestaan van de Orde van Sint Michaël en Sint Joris.

De koningin voelt zich niet lekker. "The queen is feeling under the weather today", liet Buckingham Palace in een verklaring weten. Daarom ging prins Edward, de hertog van Kent, namens de koningin naar de herdenkingsdienst.

Prins Edward is grootmeester van de orde die in 1818 door koning George III werd ingesteld als bewijs van verdienste voor de bewoners van de Ionische Eilanden (die nu bij Griekenland horen) en Malta, die destijds onder Brits bestuur vielen.

Afgelopen maand onderging Elizabeth nog een oogoperatie vanwege staar. Ondanks dat staat de koningin bekend om haar sterke gezondheid en bezoekt ze elk jaar nog honderden plechtigheden en bijeenkomsten. Volgens CNN heeft Elizabeth op dit moment geen medische hulp nodig.

Afgelopen weken had de koningin een druk schema. Ze bezocht onder meer de Royal Ascot horse show, de bekendste paardenkoers ter wereld.

In april vierde Elizabeth haar 92ste verjaardag. Ze is 's werelds oudste en langst heersende monarch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl