NOS Nieuws

Leger ingezet bij bestrijding natuurbrand Manchester

Grote heidebrand bij Manchester

Bij Manchester wordt het leger ingezet om te helpen bij de bestrijding van een grote heidebrand. Vannacht zijn honderd militairen richting de branden gebracht. Een gebied van zes vierkante kilometer staat in brand.

Het lukt de brandweer niet om het vuur onder controle te krijgen. De brand woedt sinds zondag in natuurgebied de Saddleworth Moor ten oosten van Manchester. Het vuur kan zich makkelijk verspreiden door de droge vegetatie, de brandbare turf die in de grond zit en de geregeld van richting veranderende wind.

  • Getty Images
    Volle maan schijnt boven een brandend bos in Saddleworth
  • Reuters
    In het Britse Carrbrook gaan brandweerlieden het gevecht aan met bosbranden. Meer dan dertig huizen zijn inmiddels geëvacueerd
  • Getty Images
  • Getty Images
  • Getty Images
  • Reuters

Een brandweerofficier zegt dat eigenlijk maar één ding echt goed helpt en dat is veel regen, maar dat wordt de komende tijd niet verwacht.

De militairen zullen vooral de brandweermensen assisteren bij de aanvoer van bluswater. Ook helpen ze bij het uitslaan van brandende lage vegetatie.

Door de inzet van militairen moet ook de bezetting in de brandweerkazernes op peil blijven, zodat er ook nog brandweermensen over zijn om uit te rukken naar andere incidenten.

Al met al is het de verwachting dat het weken kan duren voor de branden zijn geblust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl