Phillip Cocu (l) met Fenerbahçe-president Ali Koç
NOS Voetbal

Cocu tekent bij Fenerbahçe: plannen club staan me aan

Phillip Cocu is woensdagmiddag gepresenteerd als coach van Fenerbahçe. Onder grote belangstelling zette de 47-jarige Cocu zijn handtekening onder een tweejarig contract. Hij neemt Chris van der Weerden mee als assistent.

"Ik ben erg blij om hier te zijn", zei Cocu. "Ik ben vereerd om hier te zijn als coach van Fenerbahçe. Om te laten zien dat de kracht in het team zit. We moeten het samen doen, binnen en buiten het veld. Als een club."

'Kans om iets te bouwen'

"Ik kijk ernaar uit om morgen voor het eerst op het trainingsveld te staan. De plannen van de club voor de toekomst spreken me aan. Ik zie hier een uitdaging en krijg de kans om iets op te bouwen, zoals ik ook bij PSV heb gedaan."

Fenerbahçe moest de laatste jaren steeds toezien hoe de stadgenoten Galatasaray en Besiktas er met de titel vandoor gingen. Met een nieuwe voorzitter (Ali Yildirim Koç), een nieuwe technisch directeur uit Frankrijk (Damien Comolli) en Cocu als trainer hoopt 'Fener' eindelijk weer een prijs te gaan pakken.

Fenerbahçe presenteert Cocu

De 47-jarige Cocu heeft het gemoedelijke PSV na drie landstitels in vijf jaar verruild voor Turkije. Rustig is het zelden aan de Bosporus, waar het voetbal intens wordt beleefd. "Ik houd van voetballen in volle stadions, met gepassioneerde fans. Als je wint, is iedereen blij. Als we niet winnen, ben ik zelf niet blij en ik kan me voorstellen dat de fans dat dan ook niet zijn. Die emotie is een belangrijk onderdeel van onze sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl