EPA
NOS Voetbal

Ajax rondt komst aanwinst Tadic af

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton over de overgang van Dusan Tadic. De 29-jarige middenvelder, die op het WK actief is met Servië, zal na het toernooi in Rusland voor vier seizoenen tekenen bij Ajax.

De Amsterdammers nemen Tadic, die eerder voor FC Groningen en FC Twente speelde, voor 11,4 miljoen euro over. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 13,7 miljoen euro.

"Ik ben uiterst content dat wij een speler als Tadic aan ons hebben kunnen binden", zegt Ajax-trainer Erik ten Hag op de website van de Amsterdammers. "Hij kan een ploeg bij de hand nemen. Zowel op als naast het veld."

Ten Hag ziet in Tadic een leider. "Het is een speler met ervaring op het allerhoogste niveau. In de Premier League, maar ook nu op het WK."

Ten Hags assistent Alfred Schreuder heeft in zijn periode bij FC Twente met Tadic gewerkt. Ten Hag: "Het is een op en top professional volgens Alfred. Dat werd nog eens bevestigd in de gesprekken die Marc (Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, red.) met hem heeft gevoerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl