De Iranese ploeg op de luchthaven van Teheran
NOS VoetbalAangepast

Heldenonthaal voor Jahanbakhsh en Iran op luchthaven

In de groep met grootmachten Spanje en Portugal was Iran niet ver verwijderd van een sensatie op het WK in Rusland. Het won de eerste wedstrijd van Marokko en legde vervolgens de wereldkampioen van 2010 (1-0 verlies tegen Spanje) en de regerend Europees kampioen (1-1 tegen Portugal) het vuur na aan de schenen.

Iran kreeg complimenten voor het vertoonde spel, niet in de laatste plaats voor de manier waarop de defensie zich staande hield tegen de allerbeste aanvallers ter wereld. Maar de lof ten spijt moesten de Perzische Leeuwen toch na de groepsfase afscheid nemen.

Heldenonthaal voor Jahanbakhsh en Iran op luchthaven

Heldenonthaal

Op de luchthaven van Teheran, de hoofdstad, wachtte de ploeg een heldenonthaal: honderden, zo niet duizenden, fans waren naar het vliegveld gekomen om de nationale voetbalploeg welkom te heten.

"We presteerden heel goed in zo'n sterke groep en we zijn uitgeschakeld met slechts één punt achterstand", zei AZ-speler Alireza Jahanbakhsh bij thuiskomst. "We speelden heel goed tijdens de laatste wedstrijd en ik vond dat we het echt verdienden te winnen. Helaas is dat niet gebeurd."

Premier League?

De topscorer van de eredivisie moet zich na een korte vakantie weer melden bij AZ, maar mogelijk zet hij zijn carrière elders voort. Zo werd zijn naam al in verband gebracht met het Engelse Brighton & Hove Albion, dat uitkomt in de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl