NOS WielrennenAangepast

Terpstra keert na vier jaar terug in de Tour

  • ANP
    Niki Terpstra tijdens Parijs-Roubaix

Niki Terpstra is door zijn ploeg QuickStep geselecteerd voor de Tour de France. Het wordt zijn zevende deelname aan de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. De laatste keer dat de Noord-Hollander aan de start verscheen was in 2014.

QuickStep neemt een sterke en veelzijdige selectie mee naar Frankrijk. Naast Terpstra zijn ook Julian Alaphilippe, Tim Declercq, Fernando Gaviria, Philippe Gilbert, Bob Jungels, Yves Lampaert en Maximiliano Richeze geselecteerd.

De ploeg, die dit jaar al 43 keer wist te winnen, heeft met Jungels een renner voor het klassement in de gelederen en heeft met Gaviria een troef in huis voor de sprints.

Philippe Gilbert en Tim Declercq zijn de enigen in de QuickStep-selectie die dit jaar nog geen individuele zege hebben geboekt. De 35-jarige Gilbert noteerde wel een reeks tweede plaatsen, waaronder afgelopen zondag bij het Belgisch kampioenschap.

De routiner begint over twee weken aan zijn negende optreden in 'La Grande Boucle'. In 2011 won Gilbert een rit en droeg hij bovendien enkele dagen de gele leiderstrui. De 29-jarige Declercq staat voor zijn debuut in de Ronde van Frankrijk.

Kasseien

De Belgische formatie zal vooral uitkijken naar 15 juli, als de negende rit op het programma staat. De rit van Arras naar Roubaix bevat vijftien kasseistroken en is daarmee een mini-klassieker in deze Tour. Een uitgelezen kans voor Terpstra om na Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen opnieuw een koers met kasseien te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl