NOS VoetbalAangepast

Voor Ayoub en Van Persie kan WK niet snel genoeg voorbij zijn

Ayoub kan weer lachen na frustrerende dagen als Marokko-fan

Een nieuw seizoen in De Kuip. Bij die gedachte gaat het hart van de verstokte Feyenoord-fan normaal gesproken iets harder kloppen.

Dit jaar was van al te grote opwinding geen sprake. Daarvoor stond de eerste training van de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst te veel in de schaduw van het WK.

Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Brad Jones, Nicolai Jörgensen en Renato Tapia zijn momenteel nog actief op het WK.

En ook de Oranje-internationals Steven Berghuis en Tonny Vilhena ontbraken nog. Zij hebben wat langer vrij gekregen van Van Bronckhorst en melden zich volgende week maandag weer.

Yassin Ayoub was wel present op zijn eerste werkdag in Rotterdam. Al was de van FC Utrecht overgenomen middenvelder veel liever met Marokko in Rusland geweest.

Robin van Persie heeft alles onder controle bij de eerste training van Feyenoord

Hoe Ayoub het WK beleefd heeft? "Scheldend", zegt de middenvelder adrem. "Ik ben gewoon een supporter geweest en heb me ook lopen ergeren aan het feit dat die bal er niet in wilde. De kansen waren er wel. Het voetbal ook."

Op de dag dat Marokko na twee eerdere nederlagen afscheid neemt met het duel tegen Spanje, lacht Ayoub de frustratie van zich af. Trucjes met de bal, geintjes met zijn teamgenoten, voor Ayoub kan het seizoen niet snel genoeg beginnen.

Een rondleiding was niet nodig. "Ik heb mezelf rondgeleid. Dat moet je gewoon lekker zelf doen en wat je niet weet moet je kunnen vragen. Je moet gewoon je ogen uitkijken, maar daar ook weer niet te lang in blijven hangen. Want uiteindelijk moet je gewoon een basisplek veroveren."

  • ANP
    Denny Landzaat (rechts) op zijn eerste werkdag als assistent van trainer Giovanni van Bronckhorst (tweede links)
  • ANP
    Yassin Ayoub betreedt met een brede lach De Kuip
  • NOS
    De selectie van Feyenoord tijdens de eerste training in De Kuip
  • NOS
    Robin van Persie zet handtekeningen na de eerste training in De Kuip

Ook Robin van Persie was present. De aanvaller, die kort geleden nog een seizoen aan zijn loopbaan vastknoopte, is al een dag of tien geleden begonnen met een individueel programma.

En na het trainen is er het WK. Op televisie, en dat is even wennen voor de aanvaller. "Ik heb een stuk of zeven, acht wedstrijden gezien. Het is toch gek", beaamt Van Persie. "Ik heb natuurlijk drie WK's en twee EK's meegemaakt. Als je in het toernooi zit, kijk je ook naar andere wedstrijden. Dan beleef je het toch anders."

Anders. Dat klinkt eufemistisch. Van Persie is niet gemaakt om vrijblijvend voetbal te kijken op de bank. Daarvoor is hij te veel liefhebber, die vooral zelf de bal aan de voet wil hebben. ook al stribbelt het lichaam tegen. "Ik leef gewoon met de dag. Dat is denk ik het beste. Gewoon per dag op trainingen en in wedstrijden het maximale eruit halen. Ik denk niet te ver vooruit, daar zijn de specialisten voor."

Om met een brede glimlach af te sluiten: "Best simpel eigenlijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl