Uruguay groepswinnaar na ruime zege op zwak Rusland

Het optimisme van de Russen over de kansen op dit WK heeft een behoorlijke deuk opgelopen. Het gastland, in groep A al zeker van de volgende ronde, verloor van het eveneens geplaatste Uruguay. Het werd in een snikheet Samara 3-0 voor de Zuid-Amerikanen.

Uruguay, dat dit toernooi nog nog geen doelpunt incasseerde, eindigt daardoor als eerste in de groep. Portugal is de volgende tegenstander in de achtste finales.

Een matig spelend Rusland stond bij de rust niet alleen al met 2-0 achter, het zag ook rechtsback Igor Smolnikov na 36 minuten met een tweede gele kaart van het veld gaan. Het devies daarna was de schade te beperken.

De 1-0 kwam uit een vrije trap van ex-Ajacied Luis Suárez. Nadat twee ploeggenoten uit de muur waren gelopen, had de spits opeens een vrij schietveld. Hij schoot de bal laag in de verre hoek. Dat mocht keeper Igor Akinfejev zich aanrekenen.

Bij de 2-0 werd de Russische keeper geklopt door een van richting veranderd schot van Diego Laxalt. De goal gaat de boeken in als eigen doelpunt van Denis Tsjerysjev.

Rusland oogde na de 2-0 al machteloos, na Smolnikovs gang naar de kleedkamer was de angel helemaal uit de wedstrijd.

Edinson Cavani was gebrand om zijn eerste doelpunt van het toernooi te maken. In de slotfase kreeg hij loon naar werken. De spits van Paris Saint-Germain schoot van dichtbij binnen na een hoekschop.