NOS SportAangepast

Brouwer eerste vrouw die Ocean Race wint: ongekend gaaf

Brouwer eerste vrouw die Ocean Race wint: ongekend gaaf!

"Wat een gave leg. Wat een gave race. En wat een ding, hij is best wel zwaar eigenlijk." Het is voor Carolijn Brouwer moeilijk te beseffen dat ze als eerste vrouw ooit de Volvo Ocean Race heeft gewonnen, maar de gigantische trofee helpt haar daar wel bij.

De 44-jarige Nederlandse zeilster is bemanningslid van Dongfeng, dat zondagmiddag als eerste aankwam bij de finish in Den Haag. Samen met haar twee vrouwelijke teamgenotes Marie Riou en Justine Mettraux schreef ze geschiedenis.

Discussie

"Marie en ik hebben nog even gediscussieerd wie het verst naar voren op de boot moest staan en dus als eerste vrouw over de finish kwam, maar we hebben het samen gedaan. Super bijzonder", zei Brouwer.

Carolijn Brouwer

Dongfeng verraste de rest van het veld door de oostelijke route naar Den Haag te nemen via de Waddeneilanden in plaats van midden op de Noordzee. "Ik dacht: ik heb al zo vaak een rondje Texel gedaan, ik ga nog even hallo zeggen", grapt Brouwer.

En dan serieus: "We hadden de leg heel goed van tevoren bestudeerd. Petje af voor Marcel van Triest, onze weerexpert. Hij geloofde er heel erg in dat dit ons de winst zou bezorgen en hij had gelijk."

Dongfeng en Brouwer winnen de Volvo Ocean Race

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl