NOS SportAangepast

Hockeyers leggen België over de knie in Champions Trophy

Samenvatting: Nederland - België

De Nederlandse hockeyers hebben op de Champions Trophy hun eerste overwinning behaald. Na het verlies tegen Argentinië op zaterdag (1-2) was Oranje een dag later veel te sterk voor België, het werd 6-1.

Tegen de Argentijnen kreeg Oranje al veel kansen, maar die werden niet benut. Dat was tegen België anders. Na zes minuten stond het in Breda al 3-0, door twee treffers van Roel Bovendeert en eentje van Seve van Ass. De Belgen raakten in de openingsfase de paal en stuitten op doelman Blaak.

Bovendeert: we speelden als pubers, zonder schroom

Jeroen Hertzberger maakte uit een strafcorner de vierde en na een goede aanval tekende Mirco Pruyser voor de 5-0. De Belgen deden na rust wat terug via John-John Dohmen, waarna Hertzberger via een strafbal de eindstand op het scorebord zette.

Grote glimlach

Na afloop stond Seve van Ass met een grote glimlach voor de camera. "Het is fantastisch om zo'n wedstrijd te spelen, we waren dodelijk en het werd met de minuut mooier. Het publiek maakte er een feestje van en wij ook."

Van Ass: Fantastisch om deze wedstrijd te spelen

Dinsdag komt Oranje opnieuw in actie, dan is Pakistan de tegenstander.