NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk: we hadden de 2-1 verdiend

Van Marwijk: we hadden de 2-1 verdiend

Na de 2-1 nederlaag tegen Frankrijk pakte Australië tegen Denemarken z'n eerste punt op dit WK (1-1). Bert van Marwijk hield enigszins gemengde gevoelens over aan het duel in Samara.

"Over ons spel en het team kan ik alleen maar erg tevreden zijn. Na 15 à 20 minuten hadden we voortdurend controle over het duel en kregen we goede kansen. We maken terecht de 1-1 en hadden de 2-1 verdiend. Eigenlijk hadden we nu vier punten moeten hebben."

Peru

Voor Australië telt nu maar één ding en dat is winst in het afsluitende groepsduel met Peru. Alleen dan is plaatsing voor de achtste finales nog mogelijk. Van Marwijk gelooft daarin.

"Ik ben heel positief. We hebben nog een kans en moeten zo doorgaan. Als je jezelf zo laat zien op het WK, dan is dat voor Australië alleen maar reclame. We gaan tegen Peru spelen om te winnen, dat moeten we ook."

Ex-Ajacied Christian Eriksen betitelde het treffen met Australië als 'lastig'. "We begonnen heel sterk, tot en met de penalty ging het goed. Die kwam uit het niets. We hadden daarna zeker kunnen verliezen."

Denemarken staat nu op vier punten in groep C en sluit af tegen Frankrijk. "Ik denk dat we punten moeten pakken", zegt Eriksen. "We gaan dan ook wel beter voetballen", beloofde hij.

"Vier punten is niet slecht", reageerde Ajax-middenvelder Lasse Schöne. "Frankrijk vond ik niet schrikbarend goed tegen Australië. Wij zijn 16 of 17 duels ongeslagen. Dat is ook wel een aardige reeks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl