NOS VoetbalAangepast

Amrabat gooit zijn hoofdbeschermer weg: ik vond het te warm

Amrabat wuift waarschuwingen na hersenschudding weg: ik voelde me goed

De gezondheid van de Marokkaan Nordin Amrabat is sinds het duel met Iran een onderwerp van gesprek. Amrabat liep afgelopen vrijdag een hersenschudding op in het duel met Iran en moest een nacht in het ziekenhuis blijven. Toch gaf bondscoach Hervé Renard hem woensdag tegen Portugal wederom een basisplaats.

Amrabat begon het duel met een cap om zijn hoofd, maar speelde al snel zonder. "Het was zo heet, het zweet stroomde naar beneden. Ik dacht: weet je wat, ik gooi dat ding weg."

Nordin Amrabat

De waarschuwingen dat het gevaarlijk is om zo kort na het oplopen van een hersenschudding weer te spelen, slaat Amrabat in de wind. "Mijn broertje (Sofyan, red.) zei dat ook tegen me, maar ik voelde me goed. Ik heb nog een beetje pijn als ik aan de zijkant van mijn hoofd druk, maar uiteindelijk wil je gewoon spelen."

"Ik voelde me wel wat vermoeider dan normaal. Ik had wat zwaardere benen, maar over het algemeen ging het wel redelijk."

Van de eerste minuut tot het moment dat ik wakker werd in het ziekenhuis weet ik niks meer.

Nordin Amrabat

De oud-speler van PSV liep in het duel tegen Iran een hersenschudding op en zou volgens velen niet moeten spelen. "Van die wedstrijd herinner ik me niet veel", zegt hij.

"Van de eerste minuut van de wedstrijd tot het moment dat ik wakker werd in het ziekenhuis, weet ik niks meer."

In het duel met Iran bleef Amrabat dizzy aan de rand van het veld zitten nadat hij op zijn hoofd terecht was gekomen. De daarop volgende behandeling door de medische staf van Marokko viel erg slecht bij Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de FIFA. Een verzorger gaf Amrabat wat klapjes in zijn gezicht en spoot water in het gelaat van Amrabat.

D'Hooge: "Wij waren geschokt toen we de beelden zagen en hebben geen begrip voor de houding van de dokter. Op een teamworkshop voorafgaand aan het WK hebben we uitgebreide uitleg gegeven aan de teamartsen hoe je een hersenschudding moet behandelen. We hebben onmiddellijk een brief geschreven aan de Marokkanen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl