Ontgoochelde El Ahmadi: we hadden veel meer verdiend

Marokko zal het WK na drie wedstrijden moeten verlaten. Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat maken een ontgoochelde indruk als ze NOS-verslaggever Joep Schreuder te woord staan. Beiden benadrukken dat ze meer hadden verdiend dan een 1-0 nederlaag tegen Portugal.

"We hadden meer balbezit en krijgen meer opgelegde kansen", zegt Amrabat. "Ze waren alleen maar aan het verdedigen, het zegt genoeg dat Ronaldo zo veel op eigen helft stond."

"Het is spijtig dat je uiteindelijk met 1-0 verliest, maar het is misschien ook een gebrek aan kwaliteit."

Amrabat: Portugal was alleen maar aan het verdedigen

"We verdienen veel meer, we hebben de hele wedstrijd gedomineerd", zegt El Ahmadi.

Marokko kreeg al vroeg een treffer van Cristiano Ronaldo te verwerken. De Marokkanen kregen daarna kans op kans, wisten echter niet te scoren en hebben daardoor geen uitzicht meer op de knock-outfase.

"Als je de kansen terugziet is het ongelofelijk dat we er niet eentje gescoord hebben. Als je gelijkspeelt, zit je nog in het toernooi.", aldus de middenvelder van Feyenoord. "Het is zuur, maar ik denk dat we met opgeheven hoofd naar huis kunnen."

Beiden bekritiseerden de rol van de scheidsrechter bij het doelpunt van Ronaldo. De Amerikaan Mark Geiger had volgens beide spelers moeten affluiten na een duw van een van de Portugese aanvallers.

"Ik vond het gewoon een overtreding, maar dat is aan de scheidsrechter en die laat het doorgaan", zegt El Ahmadi.

Amrabat: "Ik weet niet wat hij gewend is, maar hij was zwaar onder de indruk van Cristiano Ronaldo. Ik hoor van Pepe dat hij in de eerste helft vroeg of hij z'n shirt mocht hebben. Waar hebben we het over? We staan op het WK, het is hier geen circus."

STER reclame