NOS VoetbalAangepast

Rusland met anderhalf been in achtste finales WK

Rusland heeft ook zijn tweede duel op het WK gewonnen. Het gastland was in St. Petersburg met 3-1 te sterk voor Egypte en kan alleen in theorie nog naast een plaats in de achtste finales grijpen.

De Russen Denis Tsjerysjev en Artjom Dzjoeba, die in het eerste duel als invallers trefzeker waren, stonden nu in de basis en maakten die keuze waar.

Salah

Bij Egypte was de weer fitte vedette Mohamed Salah, die tegen Uruguay nog bankzitter was, nu basisspeler en ook hij trof doel.

Voor de rust waren de beste kansen aan Russische kant voor Aleksandr Golovin, wiens inzet langs de paal zoefde, en Tsjerysjev, die over schoot. Het dichtst bij succes voor Egypte waren Trezeguet, die de bal langs de kruising krulde, en Salah (naast).

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Rusland met geluk op 1-0 kwam. Na een inzet van Roman Zobnin maakte de door Dzjoeba fel op de huid gezeten Ahmed Fathy alweer de vijfde eigen goal van dit WK.

Tsjerysjev schoof de 2-0 binnen na goed werk van Mario Fernandes en Dzjoeba tekende voor de 3-0 na een mooie balaanname en dito afronding.

Salah maakte de 3-1 vanaf de stip nadat hij was gevloerd en door de videoref was geconstateerd dat het vergrijp binnen het strafschopgebied gebeurde.

Verder dan dat kwamen de Egyptenaren niet. De Afrikanen hebben nu twee keer op rij verloren en zijn nagenoeg uitgeschakeld. De Russen daarentegen vierden een groots feest.

Stand in groep A

1. Rusland 2-6 (8-1)
2. Uruguay 1-3 (1-0)
3. Egypte 2-0 (1-4)
4. Saudi-Arabië 1-0 (0-5)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl