Hummels: Boateng en ik stonden vaak alleen achterin Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De valse start van Duitsland op het WK in Rusland zorgt voor hoofdbrekens in het kamp van de regerend wereldkampioen.

"We hebben gespeeld zoals tegen Saudi-Arabië, maar troffen nu een betere tegenstander. Mexico heeft verdiend gewonnen", aldus Mats Hummels.

De centrale verdediger refereerde aan de oefeninterland tegen de Saudi's (2-1 winst), waarin de Duitsers vlak voor het WK een fletse indruk maakten.

Hummels uitte vervolgens harde kritiek aan het adres van zijn ploeggenoten.

"Als zeven of acht spelers offensief spelen, dan is het duidelijk dat de drang naar voren groter is dan de defensieve stabiliteit. Jérôme (Boateng, red.) en ik stonden vaak alleen achterin. We zijn genadeloos weggecounterd."

Kroos: natuurlijk staan we nu onder druk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Middenvelder Toni Kroos had ook wel een verklaring voor het 1-0 verlies tegen Mexico, met PSV'er Hirving Lozano als goudhaantje.

"We hadden in de eerste helft geen oplossingen voor het spel van Mexico. Na rust deden we het beter en raakten de Mexicanen wat vermoeid. Maar we maakten geen goal, ondanks enkele mogelijkheden."

"Natuurlijk staan we nu onder druk. Dat is logisch als je de eerste wedstrijd verliest. We moeten nu zes punten halen", aldus Kroos.

Lozano: dit team is tot grootse dingen in staat Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Matchwinner Hirving Lozano loofde de prestatie van Mexico. "Dit is het resultaat van hard werken en teamwork. Dit team is tot grootse dingen in staat."

STER reclame