Alfred Finnbogason
NOS VoetbalAangepast

Finnbogason glundert van oor tot oor na gelijkspel, Argentinië in mineur

"Dit is een geweldig resultaat voor ons", glunderde Alfred Finnbogason nadat hij met IJsland het WK was begonnen met een knappe 1-1 tegen Argentinië.

De oud-speler van sc Heerenveen maakte de 1-1. "Daar droomde ik als kind al van."

Doelman Hannes Halldórsson gebruikte soortgelijke woorden om zijn gevoel na het stoppen van Messi's strafschop te beschrijven. "Een droom die uitkomt. Ik had mijn huiswerk gedaan en heb veel penalty's van Messi bekeken."

Niet ideaal

Minder vrolijk was de stemming van de Argentijnse veteraan Javier Mascherano. "We deden er alles aan, maar het bleek niet genoeg", zei de 34-jarige recordinternational na zijn 145ste interland.

"Natuurlijk is het niet ideaal, we wilden winnen. Dat is niet gelukt, maar de eerste wedstrijd op een WK is nooit makkelijk. We moeten doorgaan, we beginnen net. Je gaat niet bij de eerste horde opgeven."

Mascherano zocht de reden van het gelijkspel bij IJsland, maar ook bij zijn eigen team. "We hadden een tegenstander die de boel achterin dichtgooide. Maar het liep bij ons ook niet lekker. Wij hadden onze dag niet en als je je dag niet hebt, kost alles moeite. We gaven anderhalve kans weg en die hebben ze benut."

Zijn bondscoach Jorge Sampaoli rekende zich rijk bij de strafschop die Lionel Messi miste. "Je krijgt op het WK graag een penalty, want dat is gewoon een doelkans. Zeker in een wedstrijd die zo op slot zit als die van vandaag. Als een speler als Messi zo'n kans kan benutten dan win je de wedstrijd."

Sampaoli weet dat Messi normaal gesproken de strafschop benut

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl