Tweede Canal Pride in Utrecht: 'Een hele gracht vol liefde'

Aangepast
willemijn178
Utrecht Canal Pride
⛵️#canalprideutrecht

In het centrum van Utrecht is de tweede editie van de Utrecht Canal Pride gaande, een manifestatie waarop de lhbti-gemeenschap zich laat zien.

Kijk hier naar de boten van de Canal Pride.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Canal Pride Utrecht: liefde op de gracht

Aan de tocht door de binnenstad over de Oude Gracht doen zo'n veertig boten mee, waaronder vaartuigen van de middelbare scholen, Utrechtse politieke partijen, het Apostolisch Genootschap en een organisatie uit de game-industrie. Individuele deelnemers hebben deze editie de mogelijkheid mee te roeien in een kano.

Ook de politie vaart mee. "Mooi gebaar om te laten zien dat wij er voor iedereen zijn, dus ook voor de lhbti-gemeenschap in Utrecht", schrijven wijkagenten op Twitter.

Wijkagent Horeca Utrecht
@WijkagentHoreca
Collega's van @rozeinblauw aanwezig op de #canalpride. Mooi gebaar om te laten zien dat wij er voor iedereen zijn. Dus ook voor de #lhtbi gemeenschap in #utrecht!
6 maanden geleden

Langs de grachten staan duizenden mensen te kijken naar de kleurrijke boten. "Utrecht is mooi vandaag", zegt een toeschouwer op sociale media. "Een hele gracht vol liefde. Love it", schrijft iemand anders.

Naast de boottocht door de grachten zijn er tijdens de Canal Pride ook vier straatfeesten en verschillende afterparty's.

Rutger Otto 🎅🏻
@RTGR89
Utrecht is mooi vandaag, hf iedereen! 🌈 #canalpride
6 maanden geleden

STER Reclame