Van Marwijk trots én teleurgesteld: we hadden een punt verdiend

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Marwijk reageert op de nederlaag op Frankrijk

Bert van Marwijk, bondscoach van Australiërs, houdt een dubbel gevoel over aan de nipte nederlaag tegen Frankrijk. "Aan de ene kant ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben. Maar tegelijkertijd ben ik teleurgesteld, want we hadden wel verdiend hier een punt aan over te houden", reageert Van Marwijk.

"Als je verliest na een dubieuze strafschop en een ongelofelijk gelukkige goal, dan is dat heel vervelend." Van Marwijk heeft, als hij NOS-verslaggever Bert Maalderink te woord staat, de sliding van Joshua Risdon op Antoine Griezmann nog niet teruggezien, maar de trainer zegt dat hij heeft van meerdere mensen heeft gehoord dat het geen strafschop zou zijn.

Ondanks de teleurstelling die Van Marwijk moeilijk kan verbloemen, benadrukt hij ook hoe trots hij is op zijn spelers. "De Fransen wisten op een gegeven moment niet meer hoe ze tegen ons moesten spelen. Dat zegt nogal wat..."

'Dit geeft veel vertrouwen'

Van Marwijk komt ook terug op een interview van Maalderink van eerder deze week. "Jij stelde me nog de vraag of ik bang was dat we met 5-0 zouden verliezen (zoals Saudi-Arabië tegen Rusland, red.), maar daar heeft niemand tijdens tijdens de wedstrijd aan gedacht. Ik denk zelfs dat mensen eerder dachten dat we zouden kunnen winnen."

Een nederlaag of niet, Australië put volgens de 66-jarige Van Marwijk veel moed uit het duel met de Fransen. "Iedereen was benieuwd hoe we hier voor de dag zouden komen. Als je een van de kanshebbers op de wereldtitel zo veel weerstand kunt bieden en soms zelfs beter bent, moet dat wel vertrouwen geven."

STER Reclame