In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Boze buschauffeur zet op vluchtstrook A16 passagiers uit de bus

Een buschauffeur heeft gisteren zo'n vijftien passagiers op de A16 uit zijn bus gezet. De reizigers wilden dat de chauffeur, ondanks de file op de snelweg, Hendrik-Ido-Ambacht zou aandoen. Dat zegt een van de reizigers, Raymond Janse, die beelden van de wandeling op Facebook zette.

Volgens Janse begonnen de problemen toen Arriva-bus 88 van Kralingse Zoom richting Gorinchem rond 17.15 uur in de file terechtkwam op de A16 bij de afslag Hendrik-Ido-Ambacht.

'Rijd maar terug'

Op Facebook zegt Janse dat een vrouw aan de chauffeur vroeg waar hij hen ging afzetten. Die antwoordde volgens Janse dat hij niet zou stoppen in Hendrik-Ido-Ambacht, maar zou doorrijden naar station Zwijndrecht. Vanaf daar zouden de passagiers naar Hendrik-Ido-Ambacht kunnen reizen.

Raymon Janse: "Ik heb gezegd tegen de chauffeur dat hij zijn werk moest doen en gewoon naar Ambacht moest rijden. Verschillende reizigers waren het met me eens, dus moest iedereen de bus uit."

De afrit was afgesloten voor het verkeer, na een ongeluk.

Vervoerder Arriva zegt dat er een gesprek met de chauffeur heeft plaatsgevonden. "Dit had niet moeten gebeuren. Arriva zal passende maatregelen nemen. We hebben ook persoonlijk contact opgenomen met de reiziger", aldus een woordvoerder tegen RTV Rijnmond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl