Juan Antonio Pizzi ANP

Saudische bondscoach Pizzi laat ploeg hard vallen, Russen euforisch

tijd van publicatie Aangepast

Juan Antonio Pizzi, de bondscoach van Saudi-Arabië, wond er na de oorwassing door Rusland in de openingswedstrijd van het WK (5-0) geen doekjes om.

"We hebben niet verloren omdat zij zo goed waren, maar omdat wij zo slecht waren", foeterde de Argentijn.

Hij werd eind november gepresenteerd als de opvolger van Edgardo Bauza. Bert van Marwijk had de Saudi's eerder naar het WK geleid.

"Deze grote nederlaag komt onverwacht en doet pijn", aldus de bondscoach. "We moeten dit duel maar snel vergeten en ons concentreren op de volgende wedstrijd tegen Uruguay. Ik denk dat we van tactiek moeten veranderen."

Feest was het in de kleedkamer van de Russen, met man van de wedstrijd Denis Tsjerysjev als stralend middelpunt. De 27-jarige middenvelder van Villarreal, die in de eerste helft de geblesseerde Alan Dzagojev verving en al snel scoorde, was vooral blij met zijn tweede goal, een knal van afstand.

"Daar heb ik flink op getraind en daardoor kon ik meteen uithalen. Ik hoefde niet na te denken." Hij voegde er nog aan toe dat een droom was uitgekomen. "Ik was al blij toen ik wist dat ik hier met de ploeg zou zijn, maar ik had hier nooit, nooit van kunnen dromen."

De Russische bondscoach Stanislas Tsjertsjesov maakte korte metten met de kritiek die zijn ploeg in aanloop naar het WK had gekregen. "Goed zijn is een ding, goed zijn op het juiste moment op de juiste plek iets anders."

NOS 360 graden

Bekijk de 4-0 en de andere goals op onze nieuwe NOS 360° pagina, waar de mooiste acties en doelpunten uit diverse camerahoeken te zien zijn.

STER Reclame