1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Egypte: we zijn optimistisch dat Salah kan meedoen

Bondscoach Egypte: ik ga ervan uit dat Salah kan spelen

De voetbalfans in Egypte halen opgelucht adem. Hun sterspeler Mohamed Salah lijkt op tijd fit voor de eerste wedstrijd van Egypte op het WK. Vrijdag spelen de 'Farao's' tegen Uruguay.

De aanvaller raakte in de Champions League-finale geblesseerd aan zijn schouder, maar traint weer volop mee met de Egyptische selectie op het WK. "Het gaat prima met Mo, hij herstelt heel goed", zei bondscoach Héctor Cúper een dag voor de wedstrijd. "We zijn heel optimistisch dat hij kan meedoen."

Egyptische Messi

"We hebben nu een van de beste spelers ter wereld in ons midden", schepte Cúper op over zijn spits. "Salah is de Egyptische Messi, maar we kunnen niet alleen op hem vertrouwen. Natuurlijk is Mo de ster, maar het is ook mogelijk dat de doelman of een verdediger opstaat om ons te redden."

Pro Shots
Mohamed Salah, de held van Egypte

De 'Farao's' doen voor de derde keer mee aan het WK. De eerste keer was in 1934 en de laatste keer was in 1990. Egypte was toen ingedeeld in een groep met Engeland, Ierland en Nederland. Tegen Oranje speelde het destijds met 1-1 gelijk.

Op dit WK is Egypte naast Uruguay ook ingedeeld bij Rusland (19 juni) en Saudi-Arabië (25 juni).

WK magazine: Spanje en Egypte

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl