Dafne Schippers ANP

Schippers verslaat Ahouré in Ostrava op 200 meter

tijd van publicatie Aangepast

Dafne Schippers heeft haar tweede zege van het jaar geboekt op de 200 meter. De tweevoudig wereldkampioene won in Ostrava bij het jaarlijkse gala om de Gouden Spike, een World Challenge-wedstrijd.

Met tegenwind kwam de Utrechtse tot een tijd van 22,52. Het was daarmee haar langzaamste race van dit seizoen. De Ivoriaanse Murielle Ahouré finishte als tweede in 22,60. Onlangs won Schippers ook de 200 meter tijdens de FBK Games in Hengelo.

De Amsterdamse Jamile Samuel sprintte in Tsjechië naar een knappe vierde plaats in een voor haar doen sterke 22,84.

Solomon Bockarie eindigde als achtste op de 200 meter bij de mannen. In de door Aaron Brown gewonnen race (20,05) kwam onze landgenoot tot een tijd van 20,55.

Beste seizoenprestatie

Verspringer Juan Miguel Echevarría liet opnieuw van zich horen. De Cubaan sprong zondag in Stockholm 8,83 meter, maar deed dat met iets te veel rugwind.

De nog maar 19-jarige Echevarría kwam tot een afstand van 8,66 meter. Dat was een persoonlijk record en ook de beste prestatie van het jaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Echevarría springt opnieuw heel ver
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame