Sporting-voorzitter vindt transferverzoek mishandelde Dost 'zwak'

Bas Dost mag van voorzitter Bruno de Carvalho niet weg bij Sporting Lissabon. De spits heeft - net als vijf andere spelers - zijn contract ingeleverd, nadat hooligans hem vorige maand bruut hebben mishandeld. De Carvalho zegt dat van een vertrek van de Nederlandse spits of een andere speler geen sprake kan zijn.

"Ik kan de fans garanderen dat de ontslagaanvragen op niets uitlopen", liet de voorzitter weten. "Dit kunnen we niet als een gegronde reden beschouwen. De argumenten zijn zo zwak dat deze procedures niet zullen worden uitgevoerd."

Aanval

Medio mei werden de spelers van Sporting Lissabon tijdens een training aangevallen door hooligans. Tot de gewonden behoorde ook Bas Dost. Hij werd met een riem op het hoofd geslagen en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Hooligans takelen Dost en andere Sporting-spelers toe

De hooligans, gefrustreerd doordat Sporting in het slotweekeinde van de competitie de tweede plaats en daarmee een Champions League-ticket had verspeeld, sloegen op het trainingscomplex de boel kort en klein.

Boosdoener

De Carvalho wordt door velen gezien als boosdoener, omdat de voorzitter goede contacten met de fanatieke aanhang van de club onderhoudt. De voorzitter zou de hooligans hebben opgehitst om de spelers een lesje te leren.

De andere spelers die net als Dost niet meer voor Sporting willen uitkomen zijn Rui Patrício, Daniel Podence, Bruno Fernandes, William Carvalho en Gelson Martins.

Bas Dost kan rekenen op de steun van de supporters EPA

STER reclame