NOS SportAangepast

Ondanks zwaarbevochten zege blijft Bertens zoekende op gras

Bertens knokt zich langs verliezend finaliste van 2017

Kiki Bertens heeft zich voor het eerst sinds 2015 geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen. De nummer 21 van de wereld versloeg de Russin Natalia Vichljantseva, vorig jaar nog verliezend finaliste, in een partij van tweeënhalf uur met 5-7, 6-3, 7-6 (5).

Bertens won vorig jaar geen wedstrijd op gras en moest in 2016, na haar zegereeks op Roland Garros op haar favoriete ondergrond gravel, geblesseerd verstek laten gaan in Brabant.

Sneer naar het publiek

"Mijn niveau was vrij behoorlijk en ik ben de gehele wedstrijd vrij stabiel gebleven. Maar ik ga niet van gras houden", zei Bertens na afloop. Een keer liet ze zich gaan richting het publiek, dat niet stil kon zijn tijdens een belangrijk punt.

Bertens tegen publiek Rosmalen: kunnen jullie je mond houden?

"Je hoort echt alle geluiden. Het is mooi om te zien hoe iedereen meeleeft, maar soms ook vervelend", vervolgde ze. Zo hoorde ze de opmerking "ze mist 'm weer" bij een eerste service die mislukte.

Matchpoints

Tegen Vichljantseva begon Bertens goed. Ze nam snel een break voorsprong en mocht op 5-4 voor setwinst serveren. Ze verloor echter drie games op een rij en kon het duel pas bij een 3-2 achterstand in de tweede set kantelen.

De beste Nederlandse verzuimde het echter af te maken en liet in de derde set meerde wedstrijdpunten onbenut. In de spannende tiebreak sloeg Bertens bij 6-5, op haar vierde matchpoint, een goede eerste service die Vichljantseva te machtig was.

Bertens tevreden: vrijwel hele wedstrijd rustig gebleven

Bertens en gras zijn geen gelukkig huwelijk, maar in 2015 haalde ze in Rosmalen wel de halve finales en op Wimbleon bereikte ze twee jaar geleden de derde ronde.

Om de kwartfinales in Rosmalen te bereiken moet Bertens zien af te rekenen met de Belgische Kirsten Flipkens, deze week tevens haar dubbelpartner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl