Wordt Brouwer eerste vrouw die Volvo Ocean Race wint?

Voor eigen publiek en met uitzicht op je eigen woning de eerste vrouw worden die de Volvo Ocean Race wint. Het is een scenario dat Carolijn Brouwer in haar hoofd heeft zitten en dat zomaar realiteit kan worden als de zeilwedstrijd later deze maand finisht in Den Haag.

Niet alleen Brouwer droomt daar overigens van, ook haar twee teamgenotes aan boord van Dongfeng hopen een unieke prestatie neer te zetten. Het team van schipper Charles Caudrelier verdedigt immers de koppositie in het algemeen klassement van de Ocean Race, die sinds gisteren bezig is aan de voorlaatste etappe. De laatste etappe start op 21 juni. "Als ik straks kan zeggen dat ik een van de eerste vrouwen ben die de Ocean Race heeft gewonnen...Ja, dat is een droom die uitkomt. Het is mijn ultieme doel."

De Nederlandse deed twee keer eerder mee aan de zeilwedstrijd rond de wereld, maar toen in een speciale vrouwenboot. "Toen wist ik dat ik niet in aanmerking kwam voor de eindzege. Toen ik naar Dongfeng ging wel. Ik hoop dat ik jonge meisjes hiermee inspireer. Je moet nooit denken dat iets onmogelijk is."

Uitzicht op eigen huis

Als Brouwer en Dongfeng inderdaad de Ocean Race winnen - de boot staat slechts een punt voor op Mapfre en twee op Brunel - dan gebeurt dan in haar eigen Den Haag. "Als ik daar door de finishlijn vaar, heb ik uitzicht op mijn huis. Dat is pas thuiskomen."

'Iedereen gaat keihard pushen' in voorlaatste etappe Ocean Race Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het ultieme doel heeft dan plaats in de ultieme setting. "Voor mij is het extra speciaal. Telkens als mij nu de vraag wordt gesteld wat het beste moment van deze race is, antwoord ik dat dat nog moet komen. Hopelijk wordt het een dubbele viering voor mij in Den Haag."

STER reclame