'Verstappen heeft zich niet laten beïnvloeden door alle kritiek'

Aangepast
Max Verstappen met zijn bokaal voor de derde plaats in Canada AFP

Dat de Grand Prix van Canada een weinig boeiende aangelegenheid was, was zeker niet zijn schuld. Max Verstappen probeerde het direct na de start. Zijn aanval op Valtteri Bottas werd door de Fin op het nippertje in de kiem gesmoord en dat was het dan, op de opvallende crash van Lance Stroll en Brendon Hartley na.

Sebastian Vettel won afgetekend, Bottas had weinig moeite om zijn tweede startplaats om te zetten in dezelfde klassering in de einduitslag en Verstappen kreeg geen enkele kans op circuit Gilles-Villeneuve een halsbrekende toer uit te halen voor een beter resultaat dan de derde stek uit de kwalificatie.

Kritiek heeft geen invloed op Verstappen

"De muren zijn anderhalf uur heel close, dus voor mij was het niet zo saai. Ik had graag wat inhaalmanoeuvres gedaan, maar dat zat er gewoon niet in hier", reageerde Verstappen na afloop.

"Max heeft zich in Canada niet laten beïnvloeden door alle kritiek na zijn optreden in Monaco", constateerde voormalig Formule 1-coureur en NOS-analist Jan Lammers bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Jan Lammers over de GP van Canada

De voormalige Formule 1-coureur en NOS-analist vindt dat Max Verstappen zich niet heeft laten beïnvloeden door alle kritiek na Monaco. "Foutloos was hij in Canada."

Verstappen had zich wel een beetje vermaakt tijdens de GP van Canada, twee weken na zijn mislukte Grand Prix van Monaco. Daar crashte hij in de derde training en blies hij zelf de kansen op een topklassering op. In Montreal was hij drie dagen foutloos, met een dominante rol in alle trainingen en derde startplaats in de kwalificatie.

"Ik kon niet aanvallen. Ik heb het in het begin geprobeerd, maar dat lukte niet. Ik zat bij de finish nog dicht op Bottas, dat biedt hoop voor de toekomst. Uiteindelijk was het een goede race. De keuze om in het begin met de hypersofts te rijden, leverde niet het gewenste resultaat op, maar derde is toch een positief resultaat."

Lammers: Verstappen foutloos

Ook Jan Lammers kon geen enkele fout in het optreden van de 20-jarige Red Bull-coureur ontdekken. "Hij was foutloos. En als je kijkt naar het gat met Ricciardo, dat is zo'n elf, twaalf seconden. Dat is over zeventig ronden bijna twee tienden per ronde sneller. Verstappen was dus scherp de hele race."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting GP Canada: Vettel wint, podium voor Verstappen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook Lammers vond de race saai. "Doodsaai zelfs." Volgens de analist is dat ook de schuld van de organisator. "De organisatie heeft daar op aangestuurd. Je hebt wel allerlei maatregelen zoals de DRS-zone, waarbij je een klepje kunt openzetten om op het rechte stuk in te halen. Maar dat heeft in Canada geen zin. Daar lukt dat niet op het rechte stuk."

Oplossing

Lammers heeft ook de oplossing. "Je moet dan kijken hoe je het kunt veranderen. In dit geval door iets aan de remweg te doen. Als je die langer maakt, zie je het verschil tussen de man en de jongen. Dan krijg je uitremacties. Dan gebeurt er wel iets."

Red Bull Racing
@redbullracing
A third consecutive podium for the Team! 🏆 A second of the year for @Max33Verstappen 👊 #CanadianGP 🇨🇦 #F1
7 maanden geleden

Sebastian Vettel was emotioneel na zijn zege, de eerste van Ferrari in Canada in veertien jaar. "Ik weet niet of het saai was. Mensen zijn soms zo kortzichtig. Straks begint het WK voetbal. Daar zitten ook heel veel saaie wedstrijden tussen. Soms is er spektakel, soms niet. Zo is het bij deze sport, en bij andere sporten", meende de nieuwe WK-leider.

Hamilton niet zo stoer

Lammers was wel een aantal dingen opgevallen: de plotselinge terugkeer van Ferrari aan het front, maar zeker ook het matige rijden van Lewis Hamilton. De wereldkampioen finishte als vijfde. "Hij is toch de dominante autocoureur. Als hij echter niet op kop rijdt, is hij ook niet meer zo stoer."

Kortom: het wordt de komende tijd spannend in de strijd om de wereldtitel.

STER Reclame