NOS SportAangepast

Gerevalideerde Broersen: superblij dat ik hier nu ben

Voor meerkampster Nadine Broersen stond 2018 tot nu toe vooral in het teken van revalideren. Eind vorig jaar scheurde ze de achterste kruisband in haar knie af. Haar zoveelste blessure. Maar het herstel van de knie verliep veel voorspoediger dan voorzien. En daardoor kon ze zowaar zaterdagavond van de partij zijn bij de Gouden Spike.

Broersen eerder terug op atletiekbaan dan verwacht

"Ja, ik ben superblij dat ik hier nu ben", aldus een opgetogen Broersen aan de rand van de atletiekbaan in Leiden. "De Gouden Spike is natuurlijk ook een grote wedstrijd. Echt superleuk."

De periode zonder wedstrijden had ook een positieve kant voor Broersen. Eindelijk was er tijd om nieuwe accenten te leggen en dingen te proberen, vertelt haar coach Pelle Rietveld. "We zijn eind 2016 begonnen en toen was er meteen al een EK indoor en daarna meteen alweer een WK outdoor. Daardoor waren echte veranderingen heel lastig vorig jaar. Maar nu konden we bijvoorbeeld met de nieuwste sprintinzichten aan de slag."

Training in een wedstrijd

In Leiden beperkte de 28-jarige meerkampster zich tot het kogelstoten. Ze kwam tot 13,90 meter. "Dat is niet in de buurt van mijn pr. Maar het was een goede training in een wedstrijd. En er was ook nog eens superveel publiek. Ik heb genoten."

Of er dit jaar ook nog een volledige meerkamp voor haar in zit, weet ze niet. "Daar ben ik ook niet op gefocust. Ik ben echt bezig met mijn revalidatie nog steeds. Dinsdag krijg ik een MRI en dan weet ik meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl