NOS VoetbalAangepast

Oranjevrouwen zijn toe aan vakantie, maar niemand klaagt

Oranjevrouwen op 'schuin veld' tegen Noord-Ierland

Het Nederlands elftal heeft kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk in eigen hand. Voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is het nu een kwestie van het 'koppie erbij houden' voordat de speelsters aan een welverdiende vakantie kunnen beginnen.

Er zijn nog drie kwalificatieduels te gaan voor de koploper in groep 3. Oranje speelt om te beginnen vandaag in en tegen Noord-Ierland en dinsdag wacht de ontmoeting met Slowakije. Het zijn de zwakste broeders uit de groep. Zo won Nederland in april het thuisduel met de Noord-Iersen met 7-0. Dat klinkt als een koud kunstje.

Maar met een lang (internationaal) voetbalseizoen achter de rug, inclusief de gouden EK-zomer van vorig jaar en de naderende vakantie, is een misstap zo gemaakt.

Wiegman blikt vooruit op WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland

"Op het veld zie ik niet dat spelers aan vakantie toe zijn. We weten in welke fase we zitten", zegt Wiegman vanuit Portadown, waar Oranje vanavond om 20.30 uur aftrapt. "Er zit heel veel energie in het team. Ik merk niets van ernstige vermoeidheid."

Jackie Groenen erkent wel dat het een lang seizoen is geweest. "Ik heb het allemaal lichtelijk onderschat. Ik ging gewoon door naar het volgende duel", geeft de middenveldster van FFC Frankfurt toe.

"Bovendien had ik het nog nooit meegemaakt om een hele zomer door te voetballen. Het is zwaar, maar het hoort erbij. Je hoort niemand klagen. We hebben allemaal een lang jaar gehad, dus het is normaal dat er hier en daar wat pijntjes zijn", aldus Groenen.

Ook keepster Sari van Veenendaal heeft wel trek in wat weken vrijaf, maar puntenverlies tegen Noord-Ierland of Slowakije zou een smet op de vakantie betekenen. "Dus we moeten deze wedstrijden winnen", benadrukt de keepster van Arsenal. "We zijn aan onze stand verplicht om te winnen."

Wellicht dat het veld in Portadown de Europees kampioen nog uit evenwicht kan brengen? Wat opvalt is dat het veld waarop de wedstrijd wordt gespeeld wat schuin afloopt. De speelsters liggen er in ieder geval niet wakker van. Wat telt zijn drie punten en een stapje dichterbij het WK.

Het veld van Shamrock Park lijkt niet helemaal recht te lopen

WK-kwalificatie groep 3 (groepswinnaar naar WK 2019, vier beste nummers twee naar play-offs)

Land gespeeld punten doelsaldo
Nederland 5 13 15-0
Ierland 5 10 6-3
Noorwegen 4 9 13-3
Noord-Ierland 5 3 4-17
Slowakije 5 0 3-18

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl