De Nederlandse voetbalsters spelen vanavond tegen Noord-Ierland
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

De Nederlandse voetbalsters zijn Europees kampioen en dromen van deelname aan het WK in 2019 in Frankrijk. De vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman kunnen vanavond een belangrijke stap zetten richting het mondiale toernooi.

Dan moet wel in Portadown gewonnen worden van Noord-Ierland. Dat lijkt niet de moeilijkste klus, want het eerste duel in Eindhoven eindigde in een klinkende 7-0 overwinning voor Oranje. Beelden van het duel in Noord-Ierland zijn te zien in Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2).

Tennisser Marco Cecchinato won voor deze editie van Roland Garros nog nooit een grandslamduel, maar nu staat de teller ineens op vijf. Het sprookje van de ongeplaatste Italiaan gaat vandaag verder met de halve finale tegen Dominic Thiem. De Oostenrijker, als zevende geplaatst in Parijs, was in de vorige ronde te sterk voor Alexander Zverev, de nummer twee van de plaatsingslijst.

In de andere halve finale neemt tienvoudig winnaar Rafael Nadal het op tegen Juan Martín del Potro.

Samenvattingen van de duels zijn te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en in Nieuwsuur.

GP Canada

De Formule 1-coureurs zijn neergestreken in Canada voor de Grand Prix. Vandaag zijn de eerste vrije trainingen. Kan Max Verstappen de slechte prestaties van de afgelopen weken achter zich laten? In Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) worden de prestaties van de Nederlander en de andere coureurs besproken.

De uitzendingen van vrijdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.22 uur WK Magazine NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO Radio 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl