Julian Alaphilippe juicht na zijn winst in de vierde etappe van Criterium du Dauphine
NOS WielrennenAangepast

Alaphilippe wint vierde etappe Dauphiné, Moscon nieuwe leider

De vierde etappe in het Critérium du Dauphiné heeft een zege opgeleverd voor Julian Alaphilippe. De Fransman van QuickStep was na een rit van 181 kilometer met een venijnige slotklim net te snel voor Dan Martin.

Gianni Moscon neemt de gele trui over van zijn Sky-ploeggenoot Michal Kwiatkowski.

Voor Dario Cataldo (Astana) waren de druiven zuur. Hij kwam op de Mont Noir, een klim van ruim zeventien kilometer met een stijgingspercentage van 7 op 40 kilometer van de meet, aan kop en won in de afzink in de stromende regen snel terrein.

Cataldo komt 500 meter tekort

Hij begon vervolgens met zo'n twee minuten marge aan de laatste klim van bijna vijf kilometer met een stijgingspercentage van 7,5, maar hield geen stand. Op 500 meter van de finish werd Cataldo in de kraag gegrepen door het peloton.

Moscon finishte op acht seconden van Alaphilippe, Kwiatkowski gaf negentien tellen toe. De Pool staat nu tweede in het klassement, op zes seconden van Moscon.

Lotto-Jumbo-renner Antwan Tolhoek is de beste Nederlander op plek 25. Hij heeft 2.58 achterstand op Moscon.

De Nederlanders Roy Curvers (Sunweb) en Jos van Emden (Lotto-Jumbo) zijn uit koers. Van Emden stapte tijdens de etappe af, Curvers startte donderdagochtend al niet meer.

Gianni Moscon krijgt het geel om de schouders na de vierde etappe van Criterium du Dauphine