Máxima (rechts) met haar zusje Ines (midden onder)
NOS NieuwsAangepast

Inés Zorreguieta: een creatief leven met een donkere kant

Al jaren werd Inés Zorreguieta geteisterd door psychische problemen en depressieve gevoelens. Naar verluidt zou grote zus Máxima haar meerdere keren naar Nederland hebben geprobeerd te halen om haar te helpen. Dat is niet gelukt, en nu is het te laat: Inés (33) werd gisteravond dood gevonden in haar appartement. Een woordvoerder van de RVD zegt dat ze vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd.

De twee zussen hebben ondanks hun leeftijdsverschil van 13 jaar altijd een goede band gehad. "De koninklijke familie is echt een 'familie-familie'", vertelt Koningshuis-verslaggever Karin Alberts in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze hebben de familiebanden hoog zitten en doen er veel aan om die te onderhouden."

Inés was peettante van de jongste dochter van koning Willem-Alexander en Máxima: Ariane (Wilhelmina Máxima Ines). Ariane is dus ook naar haar vernoemd. Ook was Inés bruidsmeisje bij het koninklijke huwelijk.

Beelden van Inés als peettante en als bruidsmeisje zie je in de video hieronder:

Van een jonge Inés, tot zangeres Inés

Inés was een zangeres en gitarist. In 2014 deed ze nog mee aan het Festival Nuevas Voces, waar ze nummers opvoerde van Jimi Hendrix, The Doors en The Beatles. Volgens een portret van Inés in Clarin, de belangrijkste krant van Argentinië, was er altijd muziek te horen in haar huis. Ze hield het meest van pop en rock.

In onderstaand filmpje, op het Instagram-account van haar broer Martin, is Inés zingend en gitaar spelend te zien:

Na de middelbare school studeerde Inés Psychologie aan de Universiteit van Belgrano. Ze studeerde cum laude af: met gemiddeld een 9,5. Máxima bood haar aan om haar studie voort te zetten in Nederland, maar dat voorstel wees ze af.

Inés besloot om in Panama te gaan werken bij het regionale VN-kantoor van Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Daar werd ze verliefd op een jonge Argentijn. Die relatie werd in 2012 verbroken. Toen besloot Inés terug te keren naar Argentinië.

  • Inés draagt Ariane tijdens haar doop
  • ANP
    Inés tijdens de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima
  • ANP
    Archieffoto van Ines Zorreguieta samen met haar vader Jorge
  • ANP
    Inés tijdens doop van Ariane

Maar haar leven had ook een donkere kant. In 2012 werd Inés opgenomen in een psychiatrische kliniek in Buenos Aires. Ze zou anorexia hebben en achtervolgingswaanzin. De koninklijke familie ging bij haar op bezoek in de kliniek.

In 2016 kwam Inés weer in opspraak. In Argentijnse media werd kritisch geschreven over een baan die ze had gekregen van de nieuwe Argentijnse president Macri. Volgens de critici zou ze niet aan de functie-eisen voldoen voor de goedbetaalde baan als directeur van een overheidsraad.

Máxima, of haar vader Jorge, zou hebben geholpen bij het krijgen van de baan. Het zou onderdeel zijn van vriendjespolitiek. Volgens de RVD had Máxima geen enkele rol gespeeld bij de benoeming van haar zus.

Inés werd gisteravond dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Het is nog niet bekend wanneer ze wordt begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl