Garbiñe Muguruza komt vandaag in actie in de halve finales op Roland Garros
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Het tennistoernooi van Roland Garros nadert langzaam zijn ontknoping. Vandaag staan de halve finales van de vrouwen op het programma: Garbiñe Muguruza tegen Simona Halep en Sloane Stephens tegen Madison Keys.

Voordat de vrouwen - niet voor 15.00 uur - op de baan in Parijs verschijnen, worden vanaf 12.00 uur eerst nog de resterende twee kwartfinales bij de mannen afgemaakt. Die moesten woensdag worden afgebroken vanwege de regen. Rafael Nadal verloor de openingsset van Diego Schwartzman en leidt met 5-3 in de tweede set. Marin Cilic en Juan Martín Del Potro waren nog bezig met de tiebreak van de eerste set.

De ontwikkelingen op het Franse gravel worden nauwgezet gevolgd op televisie, radio en via de website en de NOS-app.

De Staat van Oranje

Op NPO 2 is het om 21.25 uur tijd voor de derde aflevering van De Staat van Oranje (21.25 uur, NPO 2), waarin de NOS een andere kijk geeft op de crisis in het Nederlandse voetbal. Vanavond gaat het over innovatie en wetenschap in het voetbal.

Staat van Oranje, afl 3: Hersengymnastiek en het voetbalhuis van de toekomst

Hoe loopt Qatar, land zonder voetbalcultuur maar organisator van het WK in 2022, zijn achterstand op de rest van de wereld in? Wat gebeurt er allemaal bij voormalige voetbaldwerg IJsland, waar kunstgras heilig is? Verder wordt het herkennen van talent en het geboortemaandeffect onder de loep genomen, waar in België onderzoek naar is gedaan.

In Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2) en Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) is er een gesprek met KNVB-directeur Eric Gudde naar aanleiding van de buitengewone vergadering van de KNVB, over onder meer de voetbalpiramide en de beloftenteams.

Atletiek, volleybal, wielrennen en basketbal

Verder zijn er vandaag ook beelden te zien van de Diamond League-wedstrijden in Oslo, waar Churandy Martina in actie komt op de 200 meter. De Nederlandse volleybalsters nemen het in de Nations League op tegen Servië en in het Criterium du Dauphiné wordt de vierde etappe afgewerkt.

Afgelopen nacht was het derde duel in de NBA-finale tussen Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers. Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal.

De uitzendingen van donderdag 7 juni

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.20 uur WK-Magazine NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.25 uur De Staat van Oranje NOS.nl en NPO 2
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl