Floyd Mayweather bij aankomst in Las Vegas
NOS SportAangepast

Bokser Mayweather bestbetaalde sporter ter wereld

Floyd Mayweather is volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes de best betaalde sporter van dit moment. De bokser verdiende vorig jaar met 242 miljoen euro bijna drie keer zoveel als FC Barcelona-ster Lionel Messi, de nummer twee van de Forbes-lijst die zich met 94 miljoen tevreden moet stellen.

Mayweather verdiende zijn vermogen vooral met de bokswedstrijd tegen Conor McGregor. Mayweather, die al met pensioen was, trok daarvoor zijn bokshandschoenen weer uit de kast. Het duel werd al snel omgedoopt tot 'Money Fight.' Ook McGregor verdiende goed aan de wedstrijd: hij bivakkeert met 84 miljoen op de vierde plaats.

De topvijf wordt gecompleteerd door twee voetballers: Cristiano Ronaldo is met 92 miljoen de nummer drie op de lijst van topverdieners en Neymar neemt met ruim 76 miljoen de vijfde plaats in.

Geen vrouwen, geen Nederlanders

In de tophonderd is geen enkele vrouw terug te vinden. Ook Nederlandse sporters komen niet op de lijst voor. Plaats honderd is voor basketballer Nicolas Batum, die vorig jaar bijna 27 miljoen op zijn bankrekening mocht bijschrijven.

De lijst wordt gedomineerd door de Amerikaanse sporten. Zo telt de tophonderd liefst veertig basketballers uit de NBA, zeventien American Football-spelers uit de NFL en vijftien honkballers uit de MLB. Voetbal is met negen vertegenwoordigers de vierde sport op de Forbes-lijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl