De bronzen ploeg van de Holland Acht bij de Spelen van Rio in 2016, Lücken staat bovenin, tweede van rechts
NOS SportAangepast

Roeier Lücken stopt met topsport

Robert Lücken stopt met roeien op topniveau. Dat liet de roeier van de Holland Acht onlangs aan bondscoach Mark Emke weten.

Lücken werd in 2013 wereldkampioen en Europees kampioen in de vier-zonder-stuurman. De ploeg verdiende dat jaar ook een nominatie voor sportploeg van het jaar. Op de Olympische Spelen van 2016 veroverde Lücken een bronzen medaille met de Holland Acht.

'Aderlating'

Bondscoach Emke noemt het 'heel jammer' en 'een aderlating' dat Lücken stopt. "Hij is jarenlang slagroeier geweest van de belangrijkste boot en dat geeft ook wel duidelijk aan dat hij een van de betere roeiers is. Hij heeft een buitengewoon goed gevoel voor het 'laten lopen' van een boot, zoals wij dat dan zeggen. Ik wist dat hij twijfels had om door te gaan, maar zijn beslissing is pas een paar dagen geleden gevallen. Dat werd mij medegedeeld in een emotioneel gesprek."

Emke houdt de deur wel open voor een terugkeer van Lücken in de toekomst. "Voor nu is het klaar, maar na de WK (in september in Bulgarije, red.) gaan we nog wel een keer zitten. Je kunt wel hoop hebben, maar dat moet ik afwachten."

Lücken zelf was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl