Poster op de Westoever als protest tegen de wedstrijd
NOS NieuwsAangepast

Argentinië schrapt oefenwedstrijd tegen Israël

Argentinië heeft de voetbalwedstrijd tegen Israël die zaterdag gespeeld zou worden afgezegd. Dat heeft de Israëlische ambassade in Buenos Aires laten weten. De afgelopen tijd protesteerden activisten en Palestijnen tegen het doorgaan van de wedstrijd.

Volgens de ambassade hebben de Argentijnen besloten niet naar Israël te gaan vanwege bedreigingen en provocaties aan het adres van Lionel Messi.

De Argentijnse spits Gonzalo Higuaín zei tegen ESPN dat het de juiste beslissing is om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Lionel Messi in het shirt van Argentinië

De wedstrijd van zaterdag zou de laatste oefenwedstrijd van Argentinië zijn voor het WK in Rusland. Argentinië speelt zijn eerste wedstrijd op 16 juni tegen IJsland.

Pro-Palestijnse betogers protesteerden gisteren in Barcelona bij het complex waar de Argentijnse selectie zich voorbereidt. Er waren ook Argentijnse vlaggen te zien, besmeurd met een rode vloeistof. In Buenos Aires waren eveneens protesten.

Messi

De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond had zich fel uitgesproken tegen het doorgaan van de wedstrijd. Afgelopen zondag riep hij Palestijnen op replica-shirts van Argentinië en foto's van Lionel Messi te verbranden.

De interland zou aanvankelijk worden gespeeld in Haifa, maar werd verplaatst naar West-Jeruzalem, schrijft de Jerusalem Post. De status van Jeruzalem ligt hypergevoelig. Recent nog leidde de erkenning door de VS van Jeruzalem als hoofdstad van Israël tot felle protesten bij de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem zien als hoofdstad van hun toekomstige staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl