Tassenontwerpster Kate Spade (55) overleden

time icon Aangepast
EPA

De Amerikaanse ontwerpster Kate Spade is overleden. De 55-jarige Spade bouwde vanaf begin jaren negentig een mode-imperium op dat aanvankelijk alleen tassen maakte, maar later ook kleding en andere accessoires produceerde.

Haar lichaam werd gevonden in haar huis in New York, waar ze zichzelf om het leven had gebracht.

Vorig jaar verkocht ze haar bedrijf voor 2,4 miljard dollar (1,9 miljard euro). Sindsdien richtte ze zich op haar nieuwe bedrijf, Frances Valentine.

Voorbeelden van nieuwe tassen van Spade Website Kate Spade

In een artikel op de website van modeblad Vogue schrijft hoofdredacteur Anna Wintour dat Spade een jaloersmakend talent had voor het aanvoelen van wat vrouwen graag bij zich dragen.

"Er was een moment dat je in New York geen straathoek om kon slaan zonder iemand met een tas van Spade te zien lopen. En die tassen waren net zoals zij: kleurrijk en pretentieloos", aldus Wintour.

The New York Times
@nytimes
For many women, a Kate Spade bag was their first designer purchase. They shared their stories of their first "grown-up" bags on social media. https://t.co/NBQng1MNde
11 maanden geleden
Chelsea Clinton
@ChelseaClinton
My grandmother gave me my first Kate Spade bag when I was in college. I still have it. Holding Kate’s family, friends and loved ones in my heart.
11 maanden geleden
Jenna Bush Hager
@JennaBushHager
I will never forget the first Kate Spade bag I got for Christmas in college. She was a trailblazer. Her life and death are a reminder that pain doesn’t discriminate. Sending love to her family.
11 maanden geleden

Spade zal vooral herinnerd worden om de handtassen die ze ontwierp. Een van de eerste sterren die gespot werden met een Spade-tas was Gwyneth Paltrow. Zij verscheen in de jaren 90 met een beige tas op de rode loper. Daarna werden steeds meer bekende mensen met de tassen gezien en werd de tas een statussymbool.

De tas werd vooral populair onder jonge meisjes in de jaren 90.

Op Twitter schrijft Chelsea Clinton dat ze haar eerste Spade-tas kreeg van haar grootmoeder, en een andere presidentsdochter, Jenna Bush Hager, memoreert dat ze met Kerst haar eerste tas cadeau kreeg. "Ze was baanbrekend", schrijft ze over Spade.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

STER Reclame