De Amerikaanse ontwerpster Kate Spade
NOS NieuwsAangepast

Tassenontwerpster Kate Spade (55) overleden

De Amerikaanse ontwerpster Kate Spade is overleden. De 55-jarige Spade bouwde vanaf begin jaren negentig een mode-imperium op dat aanvankelijk alleen tassen maakte, maar later ook kleding en andere accessoires produceerde.

Haar lichaam werd gevonden in haar huis in New York, waar ze zichzelf om het leven had gebracht.

Vorig jaar verkocht ze haar bedrijf voor 2,4 miljard dollar (1,9 miljard euro). Sindsdien richtte ze zich op haar nieuwe bedrijf, Frances Valentine.

Voorbeelden van nieuwe tassen van Spade

In een artikel op de website van modeblad Vogue schrijft hoofdredacteur Anna Wintour dat Spade een jaloersmakend talent had voor het aanvoelen van wat vrouwen graag bij zich dragen.

"Er was een moment dat je in New York geen straathoek om kon slaan zonder iemand met een tas van Spade te zien lopen. En die tassen waren net zoals zij: kleurrijk en pretentieloos", aldus Wintour.

Spade zal vooral herinnerd worden om de handtassen die ze ontwierp. Een van de eerste sterren die gespot werden met een Spade-tas was Gwyneth Paltrow. Zij verscheen in de jaren 90 met een beige tas op de rode loper. Daarna werden steeds meer bekende mensen met de tassen gezien en werd de tas een statussymbool.

De tas werd vooral populair onder jonge meisjes in de jaren 90.

Op Twitter schrijft Chelsea Clinton dat ze haar eerste Spade-tas kreeg van haar grootmoeder, en een andere presidentsdochter, Jenna Bush Hager, memoreert dat ze met Kerst haar eerste tas cadeau kreeg. "Ze was baanbrekend", schrijft ze over Spade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl