Het kantoorpand in Amstelveen waar de We Are Here-groep nu is ingetrokken
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Gemeente Amstelveen wil dat actiegroep We Are Here kantoorpand verlaat

De uitgeprocedeerde asielzoekers van actiegroep We Are Here mogen niet in het door hen gekraakte kantoorpand in Amstelveen blijven. Locoburgemeester Herbert Raat heeft dat vanmorgen gezegd tijdens een bezoek aan het pand. ,,Wij willen dit niet in Amstelveen, we willen dat ze weggaan'', zegt Raat.

Volgens hem gaat de eigenaar van het gebouw aangifte doen van de kraak. De locoburgemeester heeft vanmiddag contact met de politie en het Openbaar Ministerie over wat er moet gebeuren als de groep niet uit zichzelf weggaat.

De ongeveer zestig krakers moesten gisteren 22 woningen in de Amsterdamse Rudolf Dieselstraat verlaten. ,,Wij hopen wat tijd te krijgen om aan onze procedures te werken en om in dialoog te treden met de gemeente over een oplossing voor onze situatie", meldde de groep in een persbericht. Ze verklaarden dat ze naar Amstelveen zijn uitgeweken, omdat nachtopvang in Amsterdam niet voor hen beschikbaar zou zijn.

De eigenaar van het gekraakte kantoorpand in Amstelveen wil het pand slopen en op de plek appartementen bouwen. Het gaat om een gebouw van negen verdiepingen met daaronder een parkeergarage van twee lagen. Er komen een kleine driehonderd woningen.

Advertentie via Ster.nl