Liverpool-doelman Loris Karius

Keeper Karius speelde deel CL-finale met hersenschudding

Liverpool-keeper Loris Karius blijkt tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid van eind mei, een duel dat de Spaanse club met 3-1 won, een hersenschudding te hebben opgelopen. Dat hebben - vijf dagen na de wedstrijd - onderzoeken in ziekenhuizen in Boston uitgewezen.

De kwetsuur zou de Duitse doelman hebben opgelopen door een elleboogstoot van Real-verdediger Sergio Ramos in het begin van de tweede helft, een actie die aan de aandacht van de scheidsrechter was ontsnapt. De stand was toen nog 0-0.

Liverpool-doelman Loris Karius krijgt een beuk van Sergio Ramos van Real Madrid

Volgens dokter Ross Zafonte is het heel goed mogelijk dat de hersenschudding het optreden van Karius in Kiev heeft beïnvloed. De keeper zou minder goed in staat zijn geweest om te beoordelen waar objecten zich bevinden in een ruimte.

Uitgestoken been

Karius ging tijdens de eindstrijd tweemaal opzichtig in de fout en beide keren leidde dat tot een doelpunt. Twee minuten na de Spaanse beuk gooide hij de bal tegen het uitgestoken been van Karim Benzema (0-1) en later liet de onfortuinlijke sluitpost een afstandsschot van Gareth Bale langs zijn handen glippen (1-3).

Loris Karius gaat in de fout bij een afstandsschot van Real Madrid-speler Gareth Bale

De 24-jarige Karius kreeg na de wedstrijd te maken met bedreigingen via de sociale media. Die waren deels ook gericht aan zijn familie.

Liverpool heeft nog niet gereageerd op de conclusie dat Karius, die op vakantie is in de Verenigde Staten, een groot deel van de wedstrijd met een hersenschudding heeft gespeeld.