Rafael Nadal AFP

Nadal heeft het één set lastig met Duitse debutant

time icon Aangepast

Rafael Nadal heeft zich zonder setverlies verzekerd van een plek in de kwartfinales van Roland Garros. De Duitser Maximilian Marterer verweerde zich - met name in de derde set - dapper, maar kon de tienvoudig kampioen geen set afsnoepen: 6-3, 6-2, 7-6 (4).

Marterer brak de tienvoudig winnaar al in de openingsgame, maar vijf games later leidde Nadal alweer met 4-2. De Duitse debutant was ook kansloos in de tweede set, maar bood in zijn eerste duel met Nadal nog knap weerstand in de derde set.

Maximilian Marterer AFP

Tiebreak

De linkshandige Duitser, de nummer 70 van de wereld, nam daarin een 3-1 voorsprong. Hij werd echter direct weer teruggebroken. Hij bleef leiden tot aan de tiebreak, maar daarin schakelde de regerend kampioen een tandje bij.

De 22-jarige Marterer is bezig aan een opmars en stond voor de eerste keer in zijn loopbaan in de vierde ronde. Begin dit jaar haalde hij al de derde ronde op de Australian Open.

Diego Schwartzman AFP

Schwartzman

Nadal staat voor de twaalfde keer in veertien jaar in de kwartfinales. Hij staat bij de laatste acht tegenover de Argentijn Diego Schwartzman, die de als zesde geplaatste Kevin Anderson uitschakelde.

Anderson won de eerste twee sets probleemloos, maar stond na vijf sets toch met lege handen: 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 (7), 6-3.

Dit jaar trof Nadal Schwartzman al twee keer en beide duels wist Nadal te winnen.

Juan Martín del Potro AFP

De als vijfde geplaatste Juan Martín del Potro drong met een 6-4, 6-4, 6-4 zege op John Isner, de nummer negen van de plaatsingslijst, door tot de laatste acht.

Del Potro verloor dit jaar nog op het hardcourt van Miami in de halve finales van Isner, die daar zijn eerste masterstitel behaalde. Maar in Parijs, bij hun eerste ontmoeting op gravel, volstond een break in elke set voor de Argentijn, die vaak een antwoord had op de harde service van de 33-jarige Amerikaan.

Isner kreeg in de tweede set zijn enige twee breakkansen, maar wist er niet een te benutten. Del Potro, die dit jaar in Indian Wells zijn eerste masterstitel veroverde, staat na zes jaar weer in de kwartfinales van Roland Garros.

Cilic

Del Potro strijdt met Marin Cilic om een plek in de halve finales. De Kroaat bleek net iets taaier dan Fabio Fognini: 6-4, 6-1, 3-6, 6-7 (4), 6-3.

Cilic liep simpel uit naar 2-0 in sets. Fognini raakte gefrustreerd en gooide meermaals met zijn racket, maar dat weerhield de onberekenbare Italiaan er niet van toch de derde set te winnen van de steeds slordiger spelende Cilic.

De Kroaat richtte zich in de vierde set op. Fognini botvierde zijn frustraties weer op zijn racket, maar dwong wel een tiebreak af, die hij won. Fouten deden de Italiaan daarna de das om. Hij sloeg op 3-3 op breakpoint de bal via de netband uit en Fognini schonk Cilic de zege met zijn vijftiende afzwaaier.

STER Reclame