Simona Halep
NOS SportAangepast

Halep kwartfinalist in Parijs ten koste van pupil Nederlandse tenniscoach

Simona Halep heeft voor de derde keer de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Roemeense nummer een van de wereld was met 6-2, 6-1 te sterk voor Elise Mertens, de pupil van de Nederlandse coach Rick Vleeshouwers.

De Belgische (WTA-16), die een jaar geleden nog de mondiale nummer 60 was ,schreef dit jaar de graveltoernooien van Rabat en Lugano op haar naam. In Madrid maakte Halep in de tweede ronde hard een einde aan Mertens' zegereeks (dertien op rij) door haar maar drie games te gunnen.

Veel te sterk

Ook ditmaal was Halep veel te sterk. De Roemeense speelde agressief, haalde veel en gaf Mertens weinig kans. In de tweede set won Mertens maar drie punten op de eigen service.

Halep bereikte in 2014 en 2017 de finale van Roland Garros, maar verloor ze allebei. De Roemeense wacht nog altijd op haar eerste grandslamtitel, want eerder dit jaar verloor ze ook de finale van de Australian Open van Caroline Wozniacki.

Halep treft in de kwartfinales de Duitse Angelique Kerber, die de Française Caroline Garcia na een uur op de knieën had: 6-2,6-3. Garcia had haar dag niet, maakte veel fouten en leek net als eerder dit jaar in Indian Wells (toen ze slechts twee games won) snel onderuit te gaan tegen de voormalig nummer één van de wereld.

Op 5-1 in de tweede set hielp Kerber echter drie matchpoints om zeep en zag ze de Française, aangemoedigd door het publiek, nog terugkomen tot 5-3. Daarna maakte Kerber, die in de derde ronde Kiki Bertens uitschakelde, het karwei alsnog af. De Duitse is, na 2012, voor de tweede keer kwartfinaliste in Parijs.

Wozniacki naar huis

Wozniacki strandde in de achtste finales van Roland Garros. De Russische Daria Kasatkina was de Deense met 7-6 (5), 6-3 de baas. De partij was begonnen op zondag, maar werd in de tweede set bij een 3-3 stand gestaakt vanwege invallende duisternis.

Caroline Wozniacki

Vooral het hoge aantal onnodige fouten in de eerste set (24 voor Kasatkina en 21 voor de normaal constante Wozniacki) viel op. Maandag klaarde Kasatkina de klus in een mum van tijd: ze behield haar beide servicebeurten en verzilverde na een lange rally haar derde breekkans.

De 21- jarige Russische staat voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Garbiñe Muguruza bereikte fluitend de kwartfinales op Roland Garros. Haar Oekraïense tegenstander Lesia Tsoerenko gaf er na twee verloren games al de brui aan. De nummer 39 van de wereldranglijst moest de strijd opgeven wegens een beenblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl