Heel Brazilië viert de goal en de terugkeer van superster Neymar

Neymar keert terug, scoort en wint met Brazilië van Kroatië

Een betere terugkeer van zijn superster had Brazilië zich, elf dagen voor de start van het WK, niet kunnen wensen. Met een fraai doelpunt bekroonde Neymar zijn rentree in een oefenwedstrijd tegen Kroatië. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de Brazilianen.

Neymar maakte na de rust zijn rentree na ruim drie maanden blessureleed. Op 25 februari raakte hij geblesseerd in een wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Marseille. Hij verstapte zich en ging door zijn enkel. Huilend verliet Neymar per brancard het veld. Later bleek dat de Braziliaan het middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet had gebroken.

Op 3 maart werd hij geopereerd en exact drie maanden later was diezelfde rechtervoet goed voor de openingstreffer. Neymar kapte in het zestienmetergebied naar zijn sterke been en schoot via de onderkant van de lat vernietigend binnen.

Neymar bekroont zijn rentree met een fraaie goal

De 26-jarige buitenspeler zag in de eerste helft vanaf de bank dat Brazilië het niet gemakkelijk had. Kroatië was beter en creëerde de beste kansen. Het oefenduel werd gespeeld in Liverpool, aangezien de Brazilianen ter voorbereiding op het WK hun trainingskamp hebben belegd in Engeland.

Na zijn invalbeurt toonde Neymar zich gretig en liet hij zich met enkele doelpogingen gelden. In blessuretijd zag hij hoe zijn collega-aanvaller Roberto Firmino via een wippertje over doelman Danijel Subasic de 2-0 eindstand op het scorebord zette.

Brazilië start op 17 juni de jacht op de wereldtitel tegen Zwitserland. Daarna volgen groepsduels met Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni).