IJsbeer met honger breekt in bij hotel Spitsbergen

Aangepast

Een ijsbeer met honger is vanochtend een afgelegen hotel op de Noorse eilandengroep Spitsbergen binnengedrongen. Het dier deed zich tegoed aan het eten en drinken in de voorraadkamer, maar koos het hazenpad toen een helikopter naderde. Dat leverde deze bijzondere beelden op:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Stelende ijsbeer ontvlucht hotel via raam

In het hotel waren op het moment van de 'inval' negen gasten en vijf medewerkers. Er zou niemand in gevaar zijn geweest.

Volgens de krant Svalbord Posten werd het dier betrapt door een van de medewerkers van het hotel. Zij moest 's ochtends rond 07.00 uur eten en drinken uit een voorraadruimte van het hotel halen. Het eerste dat ze zag, was dat de deur van de ruimte kapot was. "Dat vond ik vervelend, want de deur was laatst vervangen omdat een andere ijsbeer die had gesloopt."

Toen ze in de proviandruimte kwam, viel haar op dat sommige dingen anders waren dan anders. "Er waren zakken met etensresten kapot. Toen ik geluiden hoorde, realiseerde ik mij dat de beer er nog was." Bang was ze toen trouwens niet, zegt ze.

Het dier zou zich niet alleen hebben vergrepen aan etensresten. Ook een pak chocolade moest eraan geloven. De ijsbeer wilde vluchten toen een helikopter met daarin de de gouverneur van Spitsbergen naderde, maar dat ging niet zomaar: hij kwam er niet meer uit zoals hij ook ín de voorraadruimte was gekomen en moest door een bovenraam klimmen.

STER Reclame