Zorgen bij bondscoach Martinez: hoe is het met Kompany?
NOS VoetbalAangepast

WK-gangers België en Portugal stellen teleur, zorgen om Kompany

WK-gangers België en Portugal hebben hun oefenwedstrijd in Brussel met 0-0 gelijkgespeeld. Maar meer dan naar het resultaat zal bij de Belgen vooral worden gekeken naar nieuws over verdediger Vincent Kompany, die in de tweede helft geblesseerd het veld verliet.

De speler van Manchester City miste het EK van 2016 door een blessure en gevreesd wordt dat hij opnieuw geblesseerd moet afhaken.

België zette Portugal aan het begin van de wedstrijd flink onder druk, maar lang duurde dat niet. De Portugezen - bij wie sterspeler Cristiano Ronaldo rust kreeg - kwamen steeds meer in het stuk voor, zonder echte kansen te creëren.

Na rust was België met schoten van Jan Vertonghen en Dries Mertens nog gevaarlijk en werd opgeschrikt door het uitvallen van Kompany.

Het elftal van Zweden in Solna

Zweden en Denemarken ook doelpuntloos

Ook het oefenduel tussen Zweden en Denemarken leverde geen winnaar op. De toeschouwers in de Friends Arena in Solna zagen zelfs helemaal geen doelpunten (0-0). Bij Denemarken begon spits Nicolai Jørgensen van Feyenoord in de basis. Hij maakte in de 73e minuut plaats voor Ajacied Kasper Dolberg.

Met Lasse Schöne kwam nog een speler van Ajax in het veld bij de Denen. Schöne loste oud-Ajacied Michael Krohn-Dehli af, die zijn basisplaats dankte aan de afwezigheid van Christian Eriksen. De spelmaker van Tottenham Hotspur en het Deense elftal had verlof gekregen van bondscoach Age Hareide omdat zijn hoogzwangere vrouw op het punt van bevallen staat.

Met Andreas Granqvist, Oscar Hiljemark, Marcus Berg en Ola Toivonen stonden bij Zweden vier spelers met een verleden in de eredivisie in de basis.

Zweden speelt op het WK tegen Zuid-Korea, Mexico en Duitsland. Denemarken is ingedeeld in de groep bij Peru, Australië en Frankrijk.

Het elftal van Denemarken in Solna

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl