De lange mannen in Parijs AFP

Als ze alleen door de stad lopen kijken er al genoeg mensen om, maar gisteren hebben ze met zijn twaalven zeker de aandacht getrokken: de twaalf langste mannen ter wereld hebben elkaar ontmoet in Parijs. "Het is zo fijn om eindelijk eens horizontaal iemand aan te kunnen kijken. Normaal moet ik altijd naar beneden kijken tijdens gesprekken", vertelt Brahim Takioullah.

De langste man in het gezelschap was 2,46 meter. De man met de grootste voeten had schuiten in maat 68. Samen liepen de mannen een rondje door het centrum van Parijs, onder meer over de Champs-Elysées. Daar wilden veel mensen met ze op de foto.

Ook de Servische basketballer Dalibor Micic was er gisteren bij. "Het is leuk om met andere lange mensen te zijn. Het is ook interessant. Eigenlijk ben je altijd de langste van je stad en dan ontmoet je ineens anderen die nog langer zijn dan jij. Dat is heel bijzonder."

Ook Takioullah, de langste van het stel, vond de ontmoeting heel bijzonder. "Het voelde heel gebroederlijk. We waren echt een team."

STER reclame