Nemanja Matic in het shirt van Manchester United
NOS VoetbalAangepast

Servië met vier voormalige eredivisiespelers naar WK

Bondscoach Mladen Krstaji van Servië heeft vier voormalige eredivisiespelers opgenomen in de definitieve selectie voor het WK in Rusland.

Voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic, tegenwoordig actief bij Manchester United, is een van de grote blikvangers bij Servië. Matic werd in het seizoen 2010/2011 door Chelsea verhuurd aan Vitesse.

Ook Southampton-speler Dusan Tadic gaat mee naar Rusland. Tadic kwam tussen 2010 en 2014 uit voor FC Groningen en FC Twente voordat hij de stap maakte naar de Premier League.

Als derde maakt voormalig FC Gronigen-speler Filip Kostic zijn opwachting. De aanvaller degradeerde dit seizoen met HSV uit de Bundesliga. Doelman Vladimir Stojkovic maakt als oud-doelman van Vitesse de lijst compleet

Ivanovic

Ook Branislav Ivanovic maakt deel uit van de selectie. De 34-jarige verdediger speelde jarenlang bij Chelsea voordat hij in 2017 vertrok naar Zenit Sint-Petersburg. Op het WK kan Ivanovic recordinternational worden. Nu heeft Dejan Stankovic met 103 interlands dat record nog in handen.

Servië speelt op het WK tegen Brazilië, Zwitserland en Costa Rica.

Dusan Tadic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl