Verklappen matrassen de Belgische WK-selectie?

Was het een misser van de Belgische voetbalbond? Of trokken diverse Belgische media de verkeerde conclusie? Feit is dat België een dag lang bezig is geweest met 'matrasgate'.

Wat is er aan de hand? Camerabeelden van de Belgische tv-zender VRT lieten deze week onbedoeld 23 matrassen compleet met naam van Belgische selectie-spelers zien.

De namen van Jordan Lukaku, Leander Dendoncker, Matz Sels, Adnan Januzaj en Christian Kabasele ontbraken. Diverse Belgische journalisten trokken direct de conclusie dat bondscoach Roberto Martinez zijn selectie dus al in zijn hoofd moest hebben.

Martinez ontkent definitieve selectie België

De ontkenningen volgden elkaar in snel tempo op. Eerst de matrassenfabrikant: "Ik zou niet zomaar afgaan op de namen die op de bedden zijn geplakt". Daarna de Belgische voetbalbond en Martinez zelf.

"Er zijn nog veel zaken die de uiteindelijke 23 spelers bepalen", zei de bondscoach vrijdagmiddag op de persconferentie voor de oefeninterland tegen Portugal.

"Het is jammer dat deze informatie naar de fans gaat. Informatie die niet correct is. De mensen zijn nu slecht geïnformeerd. Je hoeft geen privédetective te zijn om te ontdekken dat wij geen lijst met 23 namen hebben gestuurd naar de partners. Bel gewoon naar onze persverantwoordelijke en hij had kunnen vertellen dat het verhaal niet klopt."

STER reclame