Mathieu van der Poel wint met overmacht de massasprint in Boucles de la Mayenne
NOS WielrennenAangepast

Van der Poel toont veelzijdigheid in massasprint

Mathieu van der Poel onderscheidt zich doorgaans op de veldritfiets en richt zich tegenwoordig met succes ook op het mountainbiken. Maar op de weg kan hij eveneens prima uit de voeten, bewees hij andermaal. De 23-jarige Brabander bracht de eerste etappe van Boucles de la Mayenne op zijn naam door de snelste te zijn in de massasprint.

Donderdag was Van der Poel, die vanwege een polsblessure even niet mag mountainbiken, ook al tweede geworden in de 4,5 kilometer lange proloog van de Franse etappekoers. Een dag later verraste de renner van het Belgische Corendon-Circus het peloton na 176 kilometer op het laatste stuk naar de finish in Gorron.

Nadat een vroege vluchtgroep van vijf renners tot de orde was geroepen, maakte het uitgedunde peloton zich op voor de finale. Daarin gingen meerdere renners
onderuit. Klassementsleider Dorian Godon werd opgehouden en finishte met twintig seconden achterstand.

Van der Poel zat voor de breuk en liet in de massasprint de Fransman Marc Sarreau en de Duitser Max Kanter achter zich. De Nederlandse troef, die de vierdaagse rittenkoers vorig jaar won, veroverde en passant ook de leiderstrui. Hij heeft elf seconden voorsprong op de Fransman Romain Seigle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl